Hlavní obsah

Pyrotechnici odkrývají téměř dvě tuny munice v bažině

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

V těžkých podmínkách až po pás v bahně odkrývají v těchto dnech vojenští a policejní pyrotechnici munici z druhé světové války v bažině na Českokrumlovsku u česko-rakouských hranic. Zatím zajistili 1,5 tuny nábojů a stejné množství může bažina ještě ukrývat.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Pyrotechnici pracují na odkrytí munice.

Článek

Právu to řekla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Valentová. „Pyrotechnici budou na místě určitě minimálně do pátku a teprve pak zjistíme, kolik munice bažina ukrývá. Můžeme však už nyní říci, že je to největší nález na jihu Čech za posledních deset let,“ uvedla Valentová.

Dále poznamenala, že se jedná o německé a maďarské protiletadlové dělostřelecké náboje Flak z druhé světové války ráže 20 až 88 milimetrů.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Pyrotechnici vyzvedávají objevenou munici.

„Do bažiny je naházeli zřejmě Američané, potom co Němci utekli,“ vysvětlila Valentová. Dále zmínila, že na rozsáhlý nález upozornil policisty v úterý myslivec, který objevil první dva náboje. Policisté však zatím přesné místo z bezpečnostních důvodů tají.

Reklama

Výběr článků

Načítám