Hlavní obsah

Počasí slibuje nejteplejší zářijový víkend, do konce měsíce bude chladněji

Právo, Václav Pergl

Česká republika má před sebou nejteplejší zářijový víkend, teploty mohou místy vyšplhat až na 23 stupňů Celsia. Dosud byly teploty podprůměrné, zhruba o pět stupňů Celsia nižší, než činí průměr, a odpovídaly spíše začátku října.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sklizeň právě vrcholí.

Článek

„V sobotu, v neděli a v pondělí denní teploty vystoupí na 17 až 23 stupňů Celsia, a to bude nejvíce od začátku září,“ řekla Právu v pátek Dagmar Honsová z Meteopressu.

Zatímco v sobotu bude v Čechách polojasno a ráno mlhy, na Moravě ještě zaprší. V neděli a v pondělí se i tam vyčasí. V pondělí navečer ale opět od západu zasáhne většinu území studená fronta a teploty poklesnou o několik stupňů.

Meteopress vydal i dlouhodobou předpověď na 30 dní. Období bude teplotně podprůměrné a srážkově průměrné.

Od úterý příštího týdne se očekávají průměrné denní teploty kolem 15 až 19 stupňů Celsia.

Mezi 21. a 30. září pak budou v horských oblastech srážky smíšené, protože ranní teploty klesnou na sedm až dva stupně, na horách a při vyjasnění i pod nulu. Denní teploty se budou pohybovat kolem 12 až 16 stupňů, ke konci období až 20 stupňů Celsia.

Od 1. do 10. října se očekávají ráno teploty mezi devíti až čtyřmi stupni, při vyjasnění přízemní mrazíky, odpoledne pak v intervalu od 13 k 19 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám