Hlavní obsah

Vláda projednala návrh rozpočtu, jednat chce ještě s odbory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda na svém středečním jednání sice návrh rozpočtu na příští rok projednala, ale jednání nedokončila. Ministerský předseda Petr Nečas (ODS) to zdůvodnil tím, že je třeba ještě podrobit diskuzi fiskální cíle pro roky 2012 a 2013. Do konce září by ale návrh rozpočtu měl být ve Sněmovně.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministerský předseda Petr Nečas

Článek

„My jsme dnes rozjednali návrh rozpočtu včetně dokumentace s výjimkou rozpočtového výhledu pro rok 2012 a 2013, jehož rozpočtový deficit má být pod třemi procenty HDP,“ sdělil novinářům na tiskové konferenci po jednání kabinetu premiér s tím, že právě rozpočtové výhledy pro oba roky budou ještě předmětem diskuze. Jednat chce vláda i s odbory a zaměstnavateli, schůzka se uskuteční 14. září.

Nečas uvedl, že nic zásadního se v návrhu rozpočtu nezměnilo, rozdíl mezi výdaji a příjmy státu by měl činit minus 135 miliard korun. Pokud nenastanou nečekané komplikace, schválí vláda návrh rozpočtu 22. září, poté by o něm začala jednat Sněmovna, doplnil šéf vlády.

Závěrem rovněž poznamenal, že vláda odmítla návrh zákona z pera sociálních demokratů Bohuslava Sobotky, Jeronýma Tejce a Lubomíra Zaorálka o loteriích. Vláda hodlá totiž předložit vlastní návrh, vysvětlil Nečas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám