Hlavní obsah

Pište články do Novinek sami

Zpravodajský server Novinky.cz přináší svým čtenářům zpravodajství ze všech regionů České republiky. Dostane se však jen na ty nejzajímavější a nejdůležitější zprávy. Novinky.cz chtějí dát příležitost svým čtenářům, aby sami psali, co je v jejich regionu zajímavého a co se v jejich části země děje. Připravili jsme proto novou rubriku, do níž budete moci přispívat i vy, čtenáři.

Článek

Rubrika je dostupná na adrese www.novinky.cz/vase-zpravy.

V rubrice Vaše zprávy z regionů by se měly objevovat informace o tom, co se děje v českých, moravských a slezských městech a vesnicích. Mnozí z vás již teď dění v místech svého bydliště popisují na svých webech, takto budete mít možnost získat na nejnavštěvovanějším zpravodajském serveru v České republice daleko širší okruh čtenářů.

O čem psát

Vítány jsou především informace o společenských akcích, které v obci proběhly, události ze spolkového života. Dále informace s celorepublikovým přesahem, jak probíhají v jednotlivých obcích. Týká se to například událostí jako jsou volby, přírodní pohromy jako povodně, vichřice apod., návštěvy významných osobností v obci, výstavy, slavnosti atd.

Novinky.cz mají část čtenářů i v zahraničí, vítány jsou proto i jejich texty z míst, kde žijí nebo pobývají.

Nejlepší zprávy či fotografie mohou být finančně odměněny. Na finanční odměnu neexistuje žádný právní nárok a je pouze na rozhodnutí redakce, zda a komu ji udělí.

O čem nepsat

Není přípustné porušovat odevzdanými texty zákony České republiky, dále psát o komkoliv hanlivě, obviňovat ho z porušení zákona či pravidel slušného chování. Není také dovoleno vyhrožovat komukoliv násilím či podněcovat k nenávisti k jednotlivcům nebo skupinám obyvatel, zejména na základě národnostní, rasové nebo náboženské příslušnosti. Publikovány nebudou ani texty vulgární nebo obscénní. Nepište o pouhých podezřeních, ať jsou jakkoli silná. Například: „Náš starosta krade, říká se v obci.“ Takové články nebudou zveřejněny.

Podobně nebudou publikována tisková oznámení firem či institucí či reklamní sdělení. To se týká i informací o očekávaných událostech. V textech není přípustná zjevná reklama či propagace firem nebo výrobků.

Fotografie doprovázející text mohou být publikovány pouze v případě, že autor textu je i autorem fotografií, případně má k dispozici písemný souhlas autora obrazových materiálů. Na fotografiích se nesmí objevovat děti, pokud jejich rodiče nedají souhlas s fotografováním a uveřejněním snímku.

Rubrika Vaše zprávy z regionů bude mít svého editora, který bude s autory komunikovat. Pouze na jeho rozhodnutí bude, které články uveřejní.

Bude-li mít editor rubriky nějaké otázky či připomínky k textu, napíše je do poznámky a článek vrátí k případnému dopracování.

Uveřejnění textu není možné nijak nárokovat.

Nebudou publikovány články, které hodnotí jiné přispěvovatele a jejich práci. Nebudou také publikovány připomínky typu: „Autor Václav Novák nemá pravdu a vše proběhlo jinak.“ Je ale možné publikovat o téže události texty od více autorů.

Uživatelé, kteří budou pravidla hrubě porušovat, musí počítat s tím, že mohou být vyškrtnuti ze seznamů autorů a ztratí přístup do systému zadávání zpráv.

Redakce si zároveň vyhrazuje právo zasahovat v nezbytných případech do zaslaných zpráv. Týká se to nejen gramatických a stylistických chyb či nepřesností, ale i odstraňování hodnotících pasáží. Novinky.cz stojí o zpravodajství, nikoliv o glosy a komentáře událostí a jejich aktérů. Humor a zajímavé postřehy na závadu nejsou.

Jak se stát autorem rubriky Vašich zpráv z regionů

Přístup do systému bude žadateli udělen poté, co se korespondenčně zaregistruje.

K tomu je potřeba vyplnit formulář. Novinky.cz poté zašlou na vámi uvedenou poštovní adresu přístupový kód, díky kterému budete moci vstoupit do uživatelského redakčního systému pro psaní článků.

Pokud jste již zaregistrován(a) v projektu Vaše názory (diskuse na Novinkách) a zároveň jste nezablokován(a), bude vám registrační proces do projektu Vaše zprávy z regionů usnadněn. V takovém případě vás redakce autorizuje „ručně“ a o této skutečnosti budete informování emailem. Email vám přijde do několika minut.

Pro publikování článků je nutné mít v profilu portrétovou fotografii! Fotku vložíte jednoduše v uživatelském redakčním systému (více v nápovědě).

Novinky.cz si vyhrazují právo ověřit si pravdivost uvedených údajů telefonicky.

U publikovaných příspěvků bude zveřejněno jméno a příjmení autora.

Je-li autor mladší 18 let, veškeré úkony ve smyslu těchto Pravidel musí být stvrzeny jeho zákonným zástupcem.

Redakce může kdykoli přijímání nových registrací pozastavit.

Novinky.cz garantují, že ostatní poskytnuté údaje nepředají třetí osobě ke komerčním účelům.

Jak se rychle zapojit do projektu?

Začít můžete na této stránce www.novinky.cz/vase-zpravy/start. Rychlé informace pak najdete v článku Jak rychle začít?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám