Hlavní obsah

Paroubkův extajemník míří do čela kandidátky Prahy 5

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Martin Vlasta, bývalý osobní tajemník Jiřího Paroubka, má namířeno na pozici jedničky kandidátky ČSSD v Praze 5 pro podzimní volby do zastupitelstva hlavního města. Navrhl to stranický obvodní výkonný výbor.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

Ve čtvrtek rozhodne konference obvodní organizace v Praze 5, kterou vede právě Paroubek. Vlasta je spojován s rodinou Kočkových.

Letos v únoru se Vlasta ukázal na setkání byznysmenů na Štrbském plese v Tatrách, kde se konal turnaj v pólu na ledě. Kromě Vlasty do Tater dorazili například Marek Dalík nebo Jan Kočka. Svou kandidaturu potvrdil na dotaz Práva samotný Vlasta.

Další ze soc. dem. v Praze 5 uvedl, že i když by byla kandidátka s Vlastou v čele dnes definitivně schválena, velké slovo bude mít celopražská organizace, která může z kandidátů při sestavování listiny neomezeně vybírat.

V návrhu kandidátky v Praze 5 naopak chybí ti členové ČSSD, kteří jsou proti koaliční spolupráci s kontroverzním starostou Milanem Jančíkem (ODS).

Mezi nimi je například Jan Smetana, který se proti koalici ČSSD s Jančíkem hlasitě ozývá. „Sekretariáty zjistily, že voliči kroužkují a tak dávají oponenty mimo kandidátky,“ komentoval to Smetana.

Reklama

Výběr článků

Načítám