Hlavní obsah

Kalousek: nevidím důvod, proč platit dluhy za Neumannovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který je v rámci vznikající koalice jedním z aspirantů na post ministra financí, nesouhlasí, aby dluh vzniklý po uspořádání loňského mistrovství světa v klasickém lyžování hradil stát. Kalousek to uvedl v rozhovoru pro server Týden.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

Kalousek nepředpokládá, že by se kauza dluhů libereckého mistrovství řešila na vládní úrovni, případně byla součástí koaličních jednání.

"Já bych, upřímně řečeno, nepokládal za vhodné, aby součástí koaličních dohod byl Liberec. Nikdo to zatím nevznesl," konstatoval Kalousek a doplnil, že "programové prohlášení vlády se musí týkat zcela jiných společenských priorit."

Dluh se nyní pohybuje kolem 116 miliónů korun.

"Nevím, kdo bude jaký ministr. Jako poslanec říkám, že nevidím jediný racionální důvod, proč by to za sdružení měl platit. Možná nás takových bude víc," řekl Kalousek serveru.

Dluhy udělalo občanské sdružení

Pokud by věřitelé své peníze nedostali, šampionát, respektive jeho organizátor by zkrachoval. "Z hlediska státu se necítím nijak zavázán. Ty dluhy udělalo občanské sdružení. Nevidím jediný důvod, proč by za nepodařenou organizaci libereckého šampionátu měl platit daňový poplatník," uzavřel Kalousek.

V čele organizačního výboru, který mistrovství zajišťoval, stojí někdejší vynikající lyžařka Kateřina Neumannová.

Server nicméně uvádí, že vyloučena není ani varianta splacení dluhů na základě rozhodnutí nynějšího kabinetu na některém z jeho posledních zasedání.

Reklama

Výběr článků

Načítám