Hlavní obsah

Modrý tým si zahrál airsoft, podle ČSSD šlo o výcvik komanda

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík v pondělí obvinil konkurenční ODS, že v rámci aktivit takzvaného Modrého týmu, který pomáhá straně v kampani, podstupují jeho členové "bojový výcvik", aby mohli narušovat mítinky ČSSD. Má to dokládat video, které Tvrdík zveřejnil a na němž členové Modrého týmu hrají airsoft. Už však nedodal, že jde o účelově sestříhaný materiál z dubnového celostátního setkání členů Modrého týmu. Podle ODS je Tvrdíkova interpretace "mentálně vadná".

Článek

"Skupinky příslušníků Modrého týmu s bojovým výcvikem srovnatelným s obávanými komandy ČEZ útočí na pokojná setkání ČSSD," konstatoval Tvrdík, který neváhal použít i přirovnání k "nacistické NSDAP".

"Jejich úkolem je hlavně ničit předvolební pokojná setkání ČSSD s občany a vyvolávat na nich konflikty s policií a příznivci ČSSD," konstatuje Tvrdík.

Celý nesestříhaný materiál pochází ze stránek Modrého týmu. Účastníci setkání se vedle diskuse s představiteli ODS bavili i programem zahrnujícím rozličné sportovní aktivity jako lukostřelba, lezení po umělé stěně, ale i airsoftová hra, při které po sobě hráči střílejí plastovými kuličkami. Součástí setkání byla i ukázka práce záchranářů.

Mentálně vadná interpretace

"Interpretace Jaroslava Tvrdíka, že si ODS cvičí svoje komanda, je nejen nesmyslná, ale přímo mentálně vadná," uvedl mluvčí ODS Martin Kupka.

Podle ODS Tvrdík "snižuje politickou kulturu v zemi a vytváří napětí, které sám jedním dechem pokrytecky kritizuje." Zároveň ODS vyzvala Tvrdíka k omluvě.

Anketa

Čemu se na videu věnují členové Modrého týmu?
Jedná se o výcvik komanda proti mítinkům ČSSD
11,3 %
Jde o relaxační hru
88,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17661 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám