Hlavní obsah

ODS paroduje ČSSD obstarožní oranžovou sanitkou

Právo, jov, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Občanští demokraté pokračují v protiakcích k bombasticky pojaté kampani konkurenční ČSSD. Jako reakci na modré sanitky soc. dem., které mají upozornit na plány pravice ve zdravotnictví, občanští demokraté ve čtvrtek přistavili ke Sněmovně obstarožní oranžovou sanitku. Na ní je černým sprejem vyvedeno: David Rath. Nemyslíš, zaplatíš mnohem víc.

Článek

„Je to memento, kam by mohlo dojít zdravotnictví v ČR s ČSSD,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí ODS Martin Kupka. Jde o klasickou sanitku Škoda 1203, která byla hojně rozšířena v dobách před rokem 1989.

Ambulance Škoda 1203 si také „zahrály“ ve známém televizním seriálů Sanitka z 80. let. Právě úvodní píseň k tomuto seriálu si ČSSD vybrala jako ústřední hit předvolebních mítinků.

Mluvčí modrých doplnil, že jeho strana tak reaguje na modré sanitky ČSSD, kterými chce Lidový dům varovat voliče před plány pravice ve zdravotnictví. „Je to odpověď s nadsázkou a upozornění, že návrhy ČSSD jsou jen sliby-chyby,“ vysvětlil Kupka. Zároveň ujistil, že ODS neplánuje žádné zpoplatnění nemocí, jak tvrdí v sanitkové kampani ČSSD.

Podle Kupky mají občanští demokraté zaparkování vozu ošetřeno. „Neměl by v tom být žádný problém, je to na stání, které bylo vyhrazeno,“ sdělil. ODS naplánovala parkování oranžového „antivozu“ zhruba na hodinu.

Rath: Zdravotnictví tunelovala ODS

Podle středočeského hejtmana a stínového ministra zdravotnictví Davida Ratha (ČSSD) oranžová sanitka naopak ukazuje na to, jak by lékařská péče vypadala, kdyby ji i nadále tuneloval náměstek ministra zdravotnictví Marek Šnajdr, předseda občanských demokratů Mirek Topolánek či lobbista Marek Dalík.

„Kdo tady maximálně tuneloval a podojil zdravotnictví obrovským způsobem, tak byla jedině ODS. Vyvádějí ze zdravotnictví majetky, ať už je to privatizace českých nemocnic v režii místopředsedy ODS Petra Bendla, nebo to jsou tunely formy vyvedení očkování firmou Avenier, privatizace tkáňových bank, pokus o prodej lázní Toušeň. Takto by zdravotnictví dopadlo, kdyby ODS vládla dál,“ řekl Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám