Hlavní obsah

ČSSD dala legitimaci Šlégrovi a obnovila ji Kopeckému

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Někdejší hokejový reprezentant Jiří Šlégr se bude s definitivní platností snažit zaujmout ústecké voliče v dresu ČSSD. Oranžové barvy nakonec bude hájit v květnových volbách také exposlanec a nynější starosta Podsedic Robert Kopecký, který byl ještě nedávno odhodlán vstoupit do Strany práv občanů expremiéra Miloše Zemana.

Foto: MIlan Malíček, Právo

Hokejista Jiří Šlégr a Jiří Paroubek (ilustrační foto)

Článek

Oba muži vstoupili do strany v sobotu na členské schůzi ČSSD v Teplicích. Informoval o tom šéf marketingu sociální demokracie Petr Dimun.

"Jiří Šlégr coby aktivní vrcholový sportovec se dlouhodobě ve prospěch ČSSD angažuje a kandiduje za ni také v květnových volbách do Poslanecké sněmovny,“ představil dvojku ústecké kandidátky Dimun.

Kandidátka snů: Paroubek, Šlégr, Brožová...

Šlégr se již v roce 2006 zapojil do předvolební kampaně, nyní ale byl povolán přímo na volitelná místa ústecké kandidátky. Na druhém místě hned za předsedou strany Jiřím Paroubkem má pomoci svému novému šéfovi vyhrát místní volby. Paroubek chtěl mít na lukrativním místě na své kandidátce také zpěvačku a herečku Kateřinu Brožovou, ta se ale po vlně nespokojených ohlasů ambicí na dobytí Sněmovny vzdala.

Kopecký má za sebou rychlý veletoč. Řady soc. dem. opustil koncem roku a nešetřil kritikou. Do Strany práv občanů spolu s ním zamířila také další zhruba stovka členů. Kopecký vedl dlouhodobé spory s vedením ČSSD na Litoměřicku a v Ústeckém kraji obecně.

"Myslím, že si ČSSD zadělala na pěkný problém. Soc. dem. jsem tak opustil po 18 letech. Teď s ní budu tvrdě bojovat,“ ohlašoval ještě v prosinci Kopecký. Podle Dimuna však nebyl Kopecký spokojen ani u zemanovců.

Reklama

Výběr článků

Načítám