Hlavní obsah

Škromach chce stínové ministry koaličních kolegů

Novinky, jr, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach připravuje návrh, podle něhož by vedení soc. dem. mělo jmenovat stínové ministry pro rezorty, v jejichž čele stojí koaliční partneři ČSSD.

Článek

"Jde o to, abychom mohli prezentovat názory soc. dem na řešení problémů v těchto rezortech, a to nejenom koaliční, protože dochází k tomu, že některé věci se slučují a považujeme to za nepřijatelné, protože na určité věci mohou být jiné názory, ale v rámci koaliční vlády je to záležitost kompromisu," uvedl Škromach.

Označil přitom například rezort dopravy, ministerstva pro místní rozvoj, životního prostředí i další. "My, ministři sociální demokracie, jsme pod stejným tlakem z těchto stran, ale i dalších, tak jsem přesvědčen, že je důležité, abychom prezentovali názor, který má sociální demokracie."

Na dotaz, jestli existují některé konkrétní problémy Škromach řekl: "To bych teď nechtěl prezentovat, jde o širokou problematiku a některé rezorty neovládám tak dokonale. Stínoví ministři by měli tyto názory prezentovat tak, že bychom nadále říkali ano, vláda je koaliční, ale my bychom to dělali takto, kdybychom volby vyhráli my a nemuseli brát ohled na koaliční partnery." Škromach chce, aby jména stínových ministrů byla známa do konce roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám