Hlavní obsah

Topolánek chce klid na rozvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Těsně před Štědrým dnem rozeslal předseda ODS Mirek Topolánek tiskovou zprávu, ve které požádal média, aby ustala v pátrání okolo jeho osoby. Topolánek je znovu středem pozornosti, protože si v Praze 1 společně se svou družkou Lucií Talmanovou pronajal byt a odmítá o pronájmu sdělovat podrobnosti.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

Navíc má na začátku roku proběhnout u Obvodního soudu na Praze 6 rozvodové řízení mezi Topolánkem a jeho ženou Pavlou, se kterou má tři děti.

„V posledních dnech dokonce i naši noví sousedé zakusili stinné stránky mediální pozornosti. Nemyslím si přitom, že by si jakkoli zasloužili vyrušování od novinářů, kteří usilují o vytvoření další senzace. Pevně věřím, že samotné Vánoce využijí i všichni tito novináři k odpočinku,“ uvedl Topolánek v prohlášení.

„Přestěhovali jsme se nedávno do nájemního bytu, kde platíme standardní tržní nájemné. Máme standardní soukromoprávní vztah s vlastníkem bytu. Smlouvu zprostředkovala realitní kancelář. Není na tom nic podivného ani hodného zájmu médií. Jde opravdu o soukromou záležitost. Nevyužíváme žádné výhody nájmu státního či obecního bytu, proto pokládám tuto záležitost za zcela privátní a nebudu se k ní více vyjadřovat,“ uvedl Topolánek.

Jak upozornil deník Blesk, majitelkou bytu je Romana Navrátilová, dcera bývalého majitele stavební firmy Navatyp. Tato firma čelí podezření, že získávala od pražského magistrátu dlouho ovládaného občanskými demokraty lukrativní zakázky za podivných okolností. Navíc týdeníku Šíp Plus se před nedávnem podařilo nafotit Topolánkovo setkání se současným šéfem firmy Navatyp, která se přejmenovala na Prominecon Group, Petrem Kuchárem.

Topolánek jakoukoli souvislost odmítá a požádal média, aby nevydávala „domněnky za ověřená fakta ve smyslu jedna paní povídala a tak to bude pravda“.

Topolánka se včera zastal i místopředseda ODS Petr Nečas, který bývá k chování svého předsedy často kritický. „Ta linka na Navatyp je křečovitá a konstruovaná médii. Jakkoli já, když je to na místě, neváhám pana předsedu kritizovat, tak nyní musím říci, že se jedná o nechutnou mediální štvanici na jeho osobu a jeho blízké,“ řekl Právu Nečas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám