Hlavní obsah

Z ústecké ČSSD odchází dva muži spojení se skandály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Bývalý místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Ústeckém kraji Karel Vrba a podnikatel Tomáš Horáček opustí ČSSD. Po pondělním jednání krajského výkonného výboru to ČTK řekl krajský předseda Petr Benda.

Foto: Novinky

Článek

Vrba byl podle některých médií v minulosti odsouzen, Horáček, který je spojován s organizováním hromadných náborů do strany na Děčínsku, údajně také.

Benda dnes řekl, že oba muži o ukončení členství sami požádali. Před týdnem sociální demokraté oznámili, že Vrba skončí ve všech stranických a dalších volených funkcích, ale členem strany zůstane. Horáček již před nedávnem požádal o pozastavení členství. Někteří členové ČSSD ale požadovali jejich odchod. [celá zpráva]

Horáček, který podle Mladé fronty Dnes za vstup do děčínské ČSSD nabízel studentům účast na rautech nebo jízdu limuzínou, byl v minulosti údajně odsouzen za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Vrba si prý vyslechl dva rozsudky, například za loupež, výtržnictví a ublížení na zdraví.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám