Hlavní obsah

Teplému počasí odzvonilo, víkend proprší a bude chladno

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní teplé počasí uprostřed týdne bylo zřejmě posledním výkřikem léta. Od pátku se začne zatahovat a ochlazovat, teploty klesnou o více než deset stupňů, a po deštivé neděli bude ještě hůř.

Článek

„Zatímco ještě ve čtvrtek padaly další teplotní rekordy, v pátek už se bude výrazně ochlazovat. Teploty se propadnou až o více než deset stupňů Celsia,“ sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Podle ní by se páteční teploty měly pohybovat v rozmezí 14 až 18 stupňů Celsia. Na většině území bude sice polojasná obloha, ale na jihu území by mělo být oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkou.

Sobota i neděle proprší

Velká oblačnost by pak měla postihnout celý nadcházející víkend. V sobotu bude převažovat oblačno s dešti a přeháňkami. Ranní teploty budou padat k 11 až 7 stupňům Celsia, přes den se pak vyšplhají maximálně k 17 stupňům.

V neděli se zatáhne docela a očekávají se deště nebo přeháňky. Ranní teploty se budou opět pohybovat mezi 11 až 7 stupni Celsia, nejvyšší denní dosáhnou 12 až 16 stupňů.

Ochlazení by se mělo s nástupem pracovního týdne dále prohlubovat. V nížinách se očekávají teploty kolem 12 až 8, po ránu pouze 9 až 5 stupňů. „Pořád počítáme s velkou oblačností s dešťovými srážkami a na horách by mohly být zejména ve večerních hodinách i sněhové,“ upozorňuje Honsová.

Situace by se neměla od nastoleného trendu v průběhu celého týdne příliš vychylovat. Hranici 12 stupňů Celsia by rtuti teploměrů překročit neměly, po ránu by teploty mohly padat k bodu mrazu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám