Hlavní obsah

Topolánek v Brně otevřel svoji kancelář, kampaň absolvuje na kole

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Procházkou po Brně zahájil v pondělí oficiálně svou předvolební kampaň v Jihomoravském kraji lídr ODS Mirek Topolánek. Celý srpen chce pod heslem Léto s Topolem strávit v kraji, který podle svých slov dobře zná, ale který nemusí znát dobře jeho.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Kampaň zahájil Topolánek procházkou po Brně a diskuzi s lidmi.

Článek

„Rozhodl jsem se pro trochu netradiční kampaň, nechci jezdit po pódiích a přednášet fráze a populistické sliby. Chci s lidmi mluvit nejen o problémech jejich regionu, chci náš volební program psát s voliči. Právě mé cesty budou jsou příležitostí, kterak se s lidmi o programu bavit a jejich představy pak do finální verze programu promítnout,“ prohlásil dobře naladěný Topolánek, který hodlá jih Moravy procestovat na kole. První etapa jeho turné začne hned v úterý cestou z Kyjova do Rohatce.

Topolánek bude mít v kraji těžké soupeře, za ČSSD ho vyzve Bohuslav Sobotka, lidovci jako svou jedničku nasadili do voleb oblíbeného exhejtmana Stanislava Juránka. Z jejich úst už zaznělo, že Topolánek jižní Moravu nezná, nemá k ní žádný vztah a nic pro ni neudělal.

Cítím se tu doma, tvrdí Topolánek

„Jako volební lídr nechci kandidovat tam, kde se daří, ale naopak v místě, kde je to zapotřebí. A to Brno a Jižní Morava určitě splňuje. Já osobně jsem nejvíce svázaný právě s Brnem, mám na něj krásné vzpomínky. Našel jsem si tu partnerku, se kterou mám tři děti, studoval jsem tu já, můj otec i matka a konečně i nejstarší dcera. Cítím se tu jako doma,“ vyznal se ze svých sympatií Topolánek.

Kromě putování na kole plánuje volební jednička ODS překvapit voliče i na místech jinak volební agitace prostých, chce totiž oslovovat lidi i na koupalištích. „Určitě se zastavím v bazénu v Hodoníně, Hustopečích nebo na koupališti Riviéra,“ prohlásil Topolánek.

Kolik bude jeho volební kampaň stát Topolánek neprozradil s tím, že to vlastně ani neví. Přiznal jen, že investoval 19 tisíc do jízdního kola. „Doufám, že nebudu lidi štvát. Nechci se v srpnu otravovat nějakými složitými tezemi, to k prázdninám nepatří. Doufám, že se spíš pobavíme,“ zakončil Topolánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám