Hlavní obsah

O azyl v Kanadě požádalo letos už 653 Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za první tři měsíce letošního roku požádalo v Kanadě o azyl 653 českých občanů, oznámila kanadská ambasáda v Praze. Je to více než dvě třetiny počtu žadatelů za celý loňský rok, kdy jich bylo 861. O azyl v Kanadě žádají nejčastěji Romové. Do země nyní nepotřebují k vycestování vízum.

Článek

Během prvních tří měsíců letošního roku uspělo s žádostí 34 Čechů. Celkem tedy Kanada za letošek a minulý rok udělila azyl 118 českým občanům.

Kanada už minulý týden před zvýšeným přílivem uchazečů varovala. Tamní ministr pro přistěhovalectví to dokonce komentoval slovy, že Česká republika určitě má své problémy, ale "lze jen těžko uvěřit tomu, že by byla ostrovem perzekuce v Evropě.“

Kanada se i přes vysoký příliv žadatelů vízovou povinnost zatím obnovit nechystá. Kanadský ministr pro přistěhovalectví Jason Kenney už minulý týden oznámil, že vláda chce, aby si lidé, kteří přijmou kanadské občanství, rovněž osvojili i kanadské hodnoty, jako je dodržování zákonů či rovnoprávnost pohlaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám