Hlavní obsah

Cyril Svoboda bude kandidovat na šéfa KDU-ČSL

Novinky, alt
Praha
Aktualizováno

Ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda bude kandidovat na předsedu KDU-ČSL. Svoboda to řekl ve čtvrtečním rozhovoru pro rádio Impuls. Kandidaturu už dříve ohlásili poslankyně Michaela Šojdrová a europoslanec Jan Březina, uvažuje o ní i místopředseda strany Roman Línek.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf legislativní rady vlády Cyril Svoboda.

Článek

"Jsem přesvědčen o tom, že naše politika, kterou jsme dosud dělali, nás vedla k neúspěchu ve volbách a na sjezdu v Brně (v prosinci 2006 - pozn. red.) vznikla naděje, že nové vedení dá straně větších chuť do života, větší elán a že se obnoví dobrá lidovecká politika a také hrdost na vedení a na předsedu," řekl Svoboda na Impulsu. Naděje se ale zvolením Jiřího Čunka podle něj nesplnily.

Řekl také, že postup konzultoval v krajích a cítí velkou podporu. Doplnil, že se nepovažuje za favorita, ale za člověka, který chce straně prospět.

Svoboda už v čele strany jednou stál. Vedl ji od května 2001 do listopadu 2003. Tehdy prohrál v napínavé volbě předsedy s Miroslavem Kalouskem.

Vystudovaný právník Cyril Svoboda se od roku 1992  pohybuje v nejrůznějších vládních postech. Začínal jako člen Legislativní rady vlády, poté byl ministrem vnitra, ministrem zahraničí a předsedou Legislativní rady vlády. Nyní je ministrem pro místní rozvoj.

Reklama

Související témata:

Související články

Šojdrová zvažuje, zda vystřídá Čunka

Místopředsedkyně poslanců KDU-ČSL Michaela Šojdrová uvažuje o tom, že se v červnu utká o křeslo předsedy lidovců. V rozhovoru pro rádio Impuls v úterý uvedla,...

Zájemců o post předsedy KDU-ČSL přibývá

Z čeho vybírat budou mít delegáti lidoveckého sjezdu, kteří by měli v červnu v Kroměříži zvolit své nové vedení. Zájem o předsednické křeslo projevil...

Březina bude kandidovat na šéfa lidovců

Europoslanec Jan Březina ve čtvrtek oficiálně oznámil, že bude kandidovat na šéfa KDU-ČSL. Lidovci si šéfa strany budou volit v červnu v Kroměříži....

Výběr článků

Načítám