Hlavní obsah

Sníh znovu potrápil Česko, napadlo až 20 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vytrvalé sněžení v noci na úterý zkomplikovalo dopravu na mnoha místech republiky. Nejvíce sněhu napadlo v Olomouckém, Zlínském a Ústeckém kraji. S intenzivním sněžením se museli vypořádat i silničáři v jihočeské části Šumavy. Místy napadlo až 20 centimetrů nového sněhu a některé silnice proto byly sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

Foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Článek

Na vozovkách v Olomouckém kraji napadlo 15 centimetrů nového sněhu, na většině zdejších komunikací proto leží ujetá vrstva sněhu, případně sněhová kaše. "Techniku máme v terénu, sypeme i plužíme. Stále tu máme sněhové přeháňky, sněží už spíše drobně," řekl dispečer přerovských silničářů.

V Ústeckém kraji přibylo i více než 20 centimetrů sněhu. Vlivem silného severozápadního větru se tvoří na silnicích v Krušných horách sněhové jazyky a závěje. Problémy mohou být i na Děčínsku, kde je na vozovkách nižších tříd ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

BEZ KOMENTÁŘE: V Krušných horách při odklízení sněhu pomáhala armáda (VIDEO: TV Prima)

V noci sněžilo také na Šumavě, místy napadlo až 15 centimetrů nového sněhu. Na hlavních tazích zůstává po chemickém ošetření rozbředlá sněhová břečka a na vedlejších cestách leží uježděný či zledovatělý sníh.

Ve středních Čechách, kde do rána spadlo asi pět centimetrů sněhu, jsou silnice mokré. Na Benešovsku a Rakovnicku stále drobně sněží, leží tu rozbředlý sníh.

Na silnicích v Krkonoších a Orlických horách leží ujetá vrstva sněhu o síle od pěti do deseti centimetrů. Na Královéhradecku a Pardubicku stále sněží. S jízdou na sněhovém podkladu a po výrazně zúžených silnicích musejí počítat také řidiči v Jizerských horách, kde napadlo kolem 10 centimetrů sněhu.

Na Zlínsku spadlo pod tíhou nově napadaného sněhu několik stronů a sloupů  elektrického vedení. Mohou se zde tvořit i návěje.  Hasiči proto žádají řidiče nákladních vozů, aby omezili průjezd okresem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám