Hlavní obsah

Magistrála se u Svobodné Evropy uvolní nejdříve v květnu

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na uvolnění levého pruhu magistrály u budovy Rádia Svobodná Evropa si budou muset pražští řidiči ještě počkat. Zátarasy chránící budovu před možným teroristickým útokem magistrát odstraní, až nikomu v budově nebude hrozit nebezpečí. Přestěhování Svobodné Evropy do nového sídla na pražském Hagiboru už začalo, ovšem může trvat ještě měsíce.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Magistrála před sídlem Svobodné Evropy

Článek

„Ten termín my neznáme. Opravdu jen přibližně můžeme říci, že to bude v květnu,“ sdělila novinkám Eva Kubátová z tiskového odboru pražského magistrátu. „Jakmile dostaneme informaci, že budova je uvolněna, okamžitě začneme odstraňovat zátarasy z magistrály,“ ubezpečila Kubátová.

Betonové bariéry vyrostly v okolí sídla Svobodné Evropy před více než sedmi lety po teroristických útocích na mrakodrapy Světového obchodního centra v New Yorku. Množily se obavy, že by se i Svobodná Evropa mohla stát terčem podobné agrese.

Zátarasy zasahují do magistrály a komplikují dopravu na důležitém tahu z města. Před uzavřením bylo například možné sjet z Vinohradské ulice přímo na magistrálu ven z města. Nyní musí řidiči, aby se na tuto silnici dostali, objíždět budovu Státní opery.

Svobodná Evropa má novou budovu

Loni v září prošla kolaudací nová budova na Hagiboru na Praze 10 splňující speciální bezpečnostní předpisy, kam by měl štáb rozhlasu přesídlit. Začátkem měsíce již zahájila část týmu Svobodné Evropy z „pevnosti“ mezi Vinohradskou a Izraelskou ulicí vysílání Svobodný Irák. Stěhování mělo být podle původních plánů ukončené v březnu, ale kvůli komplikacím se protáhne zřejmě do května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám