Hlavní obsah

Pražská ODS chce do vlády Šťastného a Bürgermeistera

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Změnami ve vládě se v pondělí zabývala i pražská regionální rada ODS. Ukazuje se, že stejně tak jako lidovci či zelení, chtějí i občanští demokraté do rekonstrukce mluvit, což může zkomplikovat situaci premiéru Mirku Topolánkovi.

Článek

Na ministerstvo dopravy navrhlo vedení nejsilnější organizace ODS svého člověka, prvního místopředsedu poslaneckého klubu Jana Bürgermeistera. Ten podle usnesení, s nímž je Právo obeznámeno, získal 20 hlasů, nikdo nebyl proti a jeden se zdržel.

Také na ministerstvu zdravotnictví by pražská ODS ráda viděla svého zástupce - místopředsedu sněmovního zdravotního výboru Borise Šťastného. Ten měl získat rovněž 20 hlasů, nikdo nebyl proti a jeden se zdržel.

ODS v hlavním městě uvažovala také o prvním místopředsedovi strany Davidu Vodrážkovi. Ten však případnou funkci ministra dopravy odmítl. Další z možných kandidátek, pražská senátorka Daniela Filipiová u spolustraníků získala jen dva hlasy, tři členové byli proti a 15 se zdrželo.

V usnesení se mimo jiné uvádí, že rada „návrhy na nové členy vlády zná jen ze spekulací médií, kterým odmítá věřit. Jako výraz ochoty pražského regionu podílet se na vládní odpovědnosti navrhuje premiérovi jména kvalitních a zkušených politiků, kteří mají důvěru pražského regionu."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám