Hlavní obsah

Gross bude mít vlastní advokátní kancelář

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Někdejší premiér a předseda ČSSD Stanislav Gross se rozhodl rozjet vlastní advokátní praxi. V pondělí se mu podařilo udělat reparát advokátních zkoušek a během týdne pak jednal s dosavadním zaměstnavatelem, známým advokátem Eduardem Brunou, o své další budoucnosti. Definitivní rozhodnutí padlo ve čtvrtek v noci na společné schůzce obou mužů.

Článek

„Budu mít svoji kancelář, ale zůstanu v domě u kolegy Bruny. Formálně je to tedy tak, že budeme mít každý zvlášť kancelář, ale samozřejmě na spoustě věcí budeme dělat spolu tak jako doposud. Určitě míníme spolupracovat,“ řekl Právu Gross, který se chce zaměřit na trestní právo.

Úzký pracovní kontakt se svým bývalým žákem chce navázat i sám Bruna. „Oba jsme signalizovali, že tady bližší spolupráce mezi námi určitě bude s tím, že bude mít nějakou novou formu. Mohli bychom být i společníci, protože on (Gross) říkal, že ode mě neodejde,“ řekl Právu Bruna.

Jeho jméno se v posledních dvou letech často objevovalo v médiích nejen kvůli spolupráci s Grossem, ale i dalším známým politikem. Bruna totiž obhajoval vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL), jehož stíhání žalobci loni v listopadu definitivně zastavili.

Gross počítá s tím, že s Brunou budou za sebe v některých kauzách zaskakovat a navzájem si vypomáhat. „Když bude věc, kterou budu dělat já, tak může mít za mě substituci pan doktor Bruna a jindy a zase obráceně,“ podotkl Gross.

Pro vlastní praxi se rozhodl i proto, že je to nejednodušší a nerychlejší řešení a on tak prý alespoň může stihnout složit v nejbližším možném termínu povinný advokátní slib. Česká advokátní komora naplánovala tento slavnostní akt na 16. leden.

„Předpokládám, že to stihnu, ale abych mohl toho 16. ledna složit slib, tak musím splnit několik věcí včetně povinného ukončení pracovního poměru koncipienta u advokátní kanceláře pana Bruny. To jsem tento týden udělal,“ doplnil k tomu Gross, který počátkem příštího týdne odjíždí s rodinou na vánoční svátky do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám