Hlavní obsah

Poplatky v krajích chtějí hejtmani zrušit do února

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

S poplatky v krajských nemocnicích by lidé měli setkávat nejdéle do prvního února příštího roku. Od této doby by je za občany měly začít platit kraje. Oznámil to šéf Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Foto: Petr Horník, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Článek

Hašek řekl, že se hejtmani na tomto datu dohodli jako na nejzazším možném, byť připustil, že i toto datum je prozatím hypotetické. Důvodem nejasností je především rozpočtové provizorium, s nímž budou na počátku roku některé kraje hospodařit. Týká se to Ústeckého a Pardubického kraje.

Zrušení poplatků za návštěvu krajských zdravotnických zařízení prosadili v jednotlivých regionech sociální demokraté, kteří to před volbami do krajských zastupitelstev měli jako jeden z hlavních bodů svého programu.

Poslanci tento týden jednají o dalším sociálnědemokratickém návrhu, který chce, aby od placení poplatků byli osvobozeny i děti, důchodci a lidé s nízkými příjmy.

Zatímco ve Sněmovně hledají strany vládní koalice společný postup, na krajských úrovních se na změnách poplatků se sociálními demokraty v řadě regionů dohodly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám