Hlavní obsah

Sněmovna bude mimořádně jednat o Lisabonské smlouvě

Novinky, jov, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) svolává mimořádnou schůzi Sněmovny k Lisabonské smlouvě. Druhé čtení smlouvy se tak uskuteční v úterý 9. prosince od 14 hodin na základě žádosti poslanců ČSSD. V pondělí to oznámil Vlčkův mluvčí Dušan Veselý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD)

Článek

Snahu o svolání mimořádné schůze Sněmovny projevili minulý týden jak socialisté, tak zelení a lidovci. KDU-ČSL by navíc ráda svolala mimořádnou k Lisabonské smlouvě i v Senátu. V podobném duchu se vyslovili i senátoři z Klubu otevřené demokracie.

Sněmovna měla začít jednat řádně minulé úterý a podle plánu se měla scházet 14 dní. Poslanci se však nebyli schopni shodnout na programu schůze. Už na tento týden jsou proto ve Sněmovně naplánovány dvě mimořádné schůze, o jejichž svolání požádala ODS.

Na programu by mělo být zejména schvalování návrhu státního rozpočtu. Pokud by nebyl přijat, musel by stát hospodařit v rozpočtovém provizoriu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám