Hlavní obsah

Pronásleduje mě bývalý člen StB, tvrdí Zubová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Poslankyně Olga Zubová, zvolená za Stranu zelených, nařkla předsedu SZ Martina Bursíka, že na ministerstvu životního prostředí zaměstnává bývalého zaměstnance Státní bezpečnosti (StB) Miloslava Málka. Obává se, že Málek má nyní "na starosti" její rodinu. Už několik měsíců prý útočí na ni i jejího manžela. Bursík její tvrzení odmítl.

Foto: Jakub Macháček DOP, ČTK

Poslankyně Olga Zubová

Článek

V dopise, který Novinkám zaslala, zmiňuje Zubová i to, jak se k ní před časem omylem dostal e-mail, který Bursík chtěl původně adresovat pravděpodobně Kateřině Jacques. Zmiňuje se v něm o "síle, kterou ji donutí ke spolupráci."

Zubová o víkendu odešla z poslaneckého klubu zelených. Nesouhlasí se způsobem, jakým Bursík stranu vede.

"Miloslav Málek šíří nepravdivé informace a diskredituje moji rodinu (...). Ve světle nedávných událostí kolem poslance Moravy mám strach, že Miloslav Málek má na starosti nyní mě a mou rodinu a je pokračováním 'seriálu' o pozitivních a negativních motivacích - tentokrát proti mně ale nestojí žádný amatér, nýbrž bývalý kapitán kontrarozvědky StB," napsala Zubová.

Málek na ministerstvu pracuje v oddělení Pověřeného auditního subjektu. ČTK potvrdil, že pracoval v kontrarozvědce v 10. odboru, tedy odboru specializovaném na boj s vnitřním nepřítelem.

"Tyhle informace se dají dohledat, jsou pravdivé. Ale to, co tvrdí paní Zubová, že jsem na ni nasazený, to je obrovská hloupost," řekl Málek.

Bursík označil tvrzení Olgy Zubové za absurdní

"Žádný z více než dvou tisíc zaměstnanců MŽP není 'nasazen' na poslankyni Zubovou. Její nařčení mne poškozuje, což bude podle všeho cílem," uvedl Bursík v tiskovém prohlášení.

"Pana Málka osobně neznám a metody jako nasazování nepoužívám, nikdy jsem nepoužíval a používat nehodlám. Pomluvy odsuzuji," uzavřel Bursík své prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám