Hlavní obsah

Hejtmanem Jihomoravského kraje byl zvolen Michal Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Hejtmanem Jihomoravského kraje byl v pátek dopoledne zvolen lídr tamní kandidátky ČSSD Michal Hašek. Na prvním jednání zastupitelstva mu dalo hlas 49 z 63 přítomných zastupitelů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Michal Hašek

Článek

ČSSD na jižní Moravě utvořila koalici s ODS. Ta v jedenáctičlenné radě obsadí čtyři křesla. ČSSD podle Haška výběrem ODS chce vyslat signál o tom, že má široký koaliční potenciál.

Podle koaliční dohody by se Haškovou zástupkyní a náměstkyní hejtmana měla stát Anna Procházková z ODS a druhým náměstkem Václav Božek z ČSSD.

Hejtmanský post dosud patřil lidovcům, kteří nyní odcházejí do opozice. Hašek po svém zvolení poděkoval právě odstupujícímu hejtmanovi Stanislavu Juránkovi, který byl ve funkci osm let.

Michal Hašek působil od roku 2000 jako zastupitel Jihomoravského kraje, dva roky poté uspěl ve volbách do Sněmovny. Od ledna 2006 je předsedou poslaneckého klubu ČSSD. V rámci strany zastává i post stínového ministra zemědělství.

foto: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám