Hlavní obsah

Do Česka přijde mráz a sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden počasí potěší lyžaře, méně už řidiče. Bude mráz a sněžit může i v nížinách. "Už v neděli v Krušných horách sněžilo, v horských oblastech čekáme od pondělí až 10 cm sněhu," říká meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: archiv firmy Lipno Lake Resort, Právo

Mrazy udeří hlavně o víkendu.

Článek

Řidiči by se měli dávat pozor na Českomoravské vrchovině, i tam se čeká sněžení. V pondělí bude oblačno, místy přeháňky, od 500 metrů nadmořské výšky i sněhové. Během odpoledne by se v Čechách mohlo vyjasnit. Teploty však nevystoupí výše než na 7 stupňů a na horách bude kolem nuly.

"V úterý ráno bude nula až minus čtyři, budeme se setkávat s mrznoucími mlhami. Odpoledne bude dva až šest stupňů a přijde další sněžení od středních poloh," sdělila Novinkám Honsová.

Ve středu po ránu bude jeden až minus tři, odpoledne dva až šest stupňů. Obloha bude zatažená a opět může sněžit. Srážky budou namrzat. Bude foukat čerstvý vítr, rozptylové podmínky by měly být dobré.

Ve čtvrtek může vítr v horských oblastech dosahovat rychlosti až 90 kmh.

Na čtvrtek pátek se má mírně oteplit (pět až devět stupňů). O víkendu se ale čeká další ochlazení a teplota by přes den mohla klesnout pod nulu. A opět bude sněžit.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám