Hlavní obsah

Na post karlovarského primátora míří Werner Hauptmann

Právo, Rudolf Voleman, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Werner Hauptmann, zástupce Karlovarského kraje při Evropské unii v Bruselu, je po odstoupení Veroniky Vlkové nejžhavějším želízkem na post primátora Karlových Varů. Navrhuje ho karlovarská organizace ODS, která ještě před úterním rozhodnutím zastupitelstva města nastartovala o víkendu intenzivní koaliční jednání s ČSSD a Stranou zelených.

Foto: ČTK

Werner Hauptmann kandiduje na post karlovarského primátora.

Článek

Aby byl primátorem Karlových Varů Werner Hauptmann, se rozhodlo v místní organizaci ODS už v pátek. „Rozhodnutí jsme oznámili našim partnerům v koalici. Očekáváme, že nás podpoří. Jednat budeme ještě v pondělí v sedm hodin večer na pravidelném koaličním klubu,“ uvedl v neděli odpoledne Antonín Vlk, předseda karlovarských modrých.

Fakt, že očekávaná podpora od koaličních partnerů je zajištěna, potvrdil Tomáš Hybner, první náměstek bývalé karlovarské primátorky: „Předběžně jsme domluveni, že budeme respektovat návrh ODS, ale ještě chceme slyšet, s jakou vizí pro město Werner Hauptmann přijde."

Strana zelených s navrženým kandidátem souhlasí

Také karlovarská organizace Strany zelených je pro. „Podle koaliční smlouvy má návrh ODS prioritu. Chceme od kandidáta potvrzení programového prohlášení této koalice,“ uvedl Pavel Žlebek za karlovarskou Stranu zelených.

Karlovarské opozici se návrh na zvolení Wernera Hauptmanna primátorem nelíbí. „Je už předem diskvalifikován tím, že kandidoval za jinou stranu, aby se krátce po volbách stal členem ODS. Na zastupitelstvu neprojevoval své názory, takže není jasné, zda je schopen vést toto město,“ sdělil Jiří Kotek za Evropské demokraty, člen karlovarské opozice v zastupitelstvu města.

Jednoznačně proti je Monika Makkiehová, rebelka v karlovarské ODS. „Je to špatná volba a pro Hauptmanna politická sebevražda. Nemá místní politické zkušenosti, v Bruselu by se odrazil k vyšší politice,“ uzavřela Makkiehová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám