Hlavní obsah

Topolánek vyzval Béma, aby se neuchyloval k osobním útokům

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Mirek Topolánek v pátek popřel informace o oficiálním jednání s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem o českém předsednictví EU. Vyzval také svého vnitrostranického rivala Pavla Béma, aby se neuchyloval k "osobním a nehrdinským útokům" na jeho blízké. "Takové chování a jednání vytváří před veřejností špatný obraz ODS a odvádí nás od řešení skutečných vnitřních problémů," napsal Topolánek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Premiér a předseda ODS Mirek Topolánek.

Článek

"Do této chvíle neproběhlo žádné oficiální jednání s Jiřím Paroubkem o českém předsednictví EU. Byli pouze svoláni experti, kteří mají připravit text dohody, která umožní klidný průběh předsednictví a spolupráci vlády a Poslanecké sněmovny na tomto úkolu. Součástí tohoto textu nejsou žádné personální, či jiné dohody s ČSSD. Nevidím proto důvod, proč by měly jednotlivé organizace ODS přijímat usnesení proti něčemu, o čem se nejedná," napsal premiér ve svém vyjádření.

Reagoval tak na to, že pražská regionální rada ODS v pátek v hlasování odmítla, aby se Jiří Paroubek stal šéfem Sněmovny.

Topolánek se také ohradil proti tvrzení některých představitelů ODS, kteří po čtvrtečním jednání oblastního sněmu tvrdili, že za revokací hlasování, v němž měl údajně získat podporu Bém, stojí premiérova partnerka Lucie Talmanová.

"Já, ani mí podporovatelé, nemáme zapotřebí nic manipulovat," napsal ve vyjádření Topolánek. "Ta místní či oblastní sdružení v Praze, která by se případně k mé podpoře přidala, se ocitla pod obrovským, a to nejen politickým tlakem. Včerejší oblastní sněm v Praze 1 a manipulace s volebními lístky je toho dokladem," dodal premiér.

Závěrem Topolánek vyzval Béma, aby se "neuchyloval se k osobním a nehrdinským útokům na jeho blízké." "Vyříkejme si, co máme mezi sebou doma, a neobtěžujme tím občany," uzavřel své vyjádření Topolánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám