Hlavní obsah

Zdravotníci: Julínkova reforma je prospěšná, ale srazila ODS ve volbách

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle zdravotníků přispěl plán reformy zdravotnictví k tomu, že vládní ODS neuspěla v krajských a senátních volbách. Myslí si to 88 procent z nich. Nadpoloviční většina zdravotníků má přitom za to, že reforma resortu pomůže. Vyplývá to z výzkumu společnosti STEM/MARK.

Foto: Václav Pergl, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Reformu zdravotnictví jako hlavní důvod neúspěchu nejsilnější vládní strany v říjnových krajských a senátních volbách označilo 63 procent respondentů. Podle 88 procent zdravotníků, kteří se průzkumu společnosti STEM/MARK zúčastnili, reforma k porážce pouze přispěla.

Nadpoloviční většina zdravotníků, přesně 51 procent si myslí, že pokud by byla reforma uskutečněna jako celek, zlepšila by výrazně stav celého resortu. Na počátku letošního roku zaujímalo tento názor pouze 36 procent zdravotníků.

Přes 85 procent zdravotníků má za to, že reforma byla veřejnosti nedostatečně vysvětlena. Podle necelé třetiny zdravotníků je chybná celková koncepce reformy.

Od ledna se zásadně změnil názor zdravotníků na poplatky. Zatímco v lednu je pozitivně oceňovalo jen 27procent zdravotníků, nyní to je 54 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám