Hlavní obsah

VIDEO: Léto končí, o víkendu se prudce ochladí

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do pátku si mohou Češi užívat relativně teplého počasí, které v zemi vládne v posledních dnech. O víkendu začne vítr foukat ze severovýchodu a přinese citelné ochlazení. Přestože bude relativně slunečno, odpolední maxima klesnou o 10 stupňů a po ránu budou dokonce blízko bodu mrazu. Ještě ve čtvrtek by měly na území České republiky panovat teploty v rozpětí mezi 21 až 25 stupni, bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami.

Článek

V pátek už se vítr začne stáčet na severovýchodní a srazí odpolední maxima na 19 až 23 stupňů.

Ještě výraznější ochlazení pak přijde o víkendu. Zatímco ještě minulou sobotu naměřili v Hradci Králové 33,2 stupně Celsia, tuto sobotu ráno klesne rtuť teploměru na 11 až sedm stupňů, odpolední maxima nepřesáhnou 14 až 18 stupňů. Na obloze bude panovat polojasno až oblačno.

Ještě méně oblačnosti, a tedy ještě nižší ranní teploty, pouze mezi devíti až pěti stupni, přinese neděle. V některých výše položených oblastech by mohly ranní hodnoty klesnout dokonce až k pouhým dvěma stupňům. Odpoledne se pak budou držet stejně jako v sobotu mezi 14 až 18 stupni.

Ani začátek nového pracovního týdne nepřinese žádné oteplení, naopak. Ranní i odpolední teploty klesnou o další stupeň a stejný ráz počasí vydrží minimálně do středy. Oblačnosti bude ale málo a srážky přijdou pouze ojediněle.

Babí léto by letos mělo být slunečné, ale chladnější. "V období od 20. září do konce měsíce očekáváme, že bude počasí slunečné s teplotami kolem dvaceti stupňů, na jižní Moravě až kolem 22 stupňů," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám