Hlavní obsah

Zeman: O dalších přeběhlících z ČSSD jsem s nikým nemluvil

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a bývalý předseda Miloš Zeman ve středu odmítl, že by na kterékoliv schůzce hovořil s někým o tom, že by další poslanci ČSSD měli opustit klub. Prohlásil také, že žádná z jeho schůzek není tajná.

Článek

Zeman tak reagoval na zprávu serveru Týden.cz, že se měl sejít s Topolánkem a vyjednávat s ním o dalších přeběhlících z řad sociální demokracie. Schůzky se měli účastnit i Topolánkův poradce Marek Dalík a také Miloslav Šlouf.

„Při jakémkoliv setkání s kýmkoliv, ať už tady na chalupě nebo kdekoliv jinde, jsem nikdy s nikým nemluvil o tom, že by další poslanci sociální demokracie měli opustit poslanecký klub této strany a to už proto, že jména takových poslanců vůbec neznám,“ řekl Novinkám Zeman na dotaz, zda někdy s někým jednal o přeběhlících.

Zdůraznil, že nemá žádné tajné schůzky. „Teď jsem na teletextu zjistil, jak je na stopadesáté stránce přehled denního tisku, že Lidové noviny označily údajnou, zdůrazňuji údajnou schůzku s Topolánkem, za tajnou. Žádná z mých schůzek na Vysočině není tajná," sdělil Zeman.

"A to, že na ni nejsou přítomni novináři, protože nevidím důvod, proč by na nich přítomni byli, samozřejmě ještě vůbec neznamená, že je to tajná schůzka. Z toho prostého důvodu, že kdyby tomu tak bylo, tak 99 procent všech setkání je tajných jenom proto, že tam nejsou novináři. Takže to je naprostá absurdita,“ prohlásil expremiér. „Žádné tajné schůzky nemám. Mám schůzky, kde iniciativa je vždy z druhé strany. Někomu vyhovím, někomu nevyhovím a přijmu ho nebo nepřijmu, ale žádnou schůzku neutajuji,“ doplnil Zeman.

Reklama

Související články

Topolánek měl tajně vyjednávat se Zemanem

Koncem června se měli sejít na Vysočině u Miloše Zemana premiér Mirek Topolánek (ODS) s Markem Dalíkem a Miroslavem Šloufem. Jednat měli o podpoře dalších...

Výběr článků

Načítám