Hlavní obsah

Student podezírá Schwarzenberga z vlastizrady, podal trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Student Martin J. Kadrman v úterý v 11:55 podal k Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 1 trestní oznámení na ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (za SZ) kvůli tomu, že podepsal česko-americkou smlouvu o umístění radaru USA v Brdech.

Článek

Karman podal na ministra trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu vlastizrady, pro podezření ze spáchání trestného činu rozvracení republiky, dále pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele a také z trestného činu sabotáže.

"Nesouhlasím s umístěním jakéhokoli vojenského zařízení na území ČR, když cílem není ochrana našeho státu, ale jiné země," řekl Kadrman Novinkám. Dále mu vadí, že zatím podle něj nebylo doloženo, zda základna nebude mít zdravotní dopady na obyvatelstvo. Podle něj by bylo lépe, kdyby Schwarzenberg odstoupil.

Kadrman studuje veřejnou správu na jedné vysoké škole v Praze, brzy bude podle svých slov dělat státnice.

Od tohoto podání trestního oznámení si Kadrman slibuje, že se jím budou zabývat politici a Schwarzenbeg bude kvůli tomu zbaven senátorské imunity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám