Hlavní obsah

Nejvyšší soud vrátil kauzu bývalého kladenského primátora Volfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší soud (NS) vrátil na začátek kauzu bývalého kladenského primátora Milana Volfa, který byl podmíněně odsouzen na 15 měsíců vězení za to, že neoprávněně poskytl dotaci kladenskému zimnímu stadiónu.

Článek

Kladenský soud tak bude muset kauzu znovu projednat a případný verdikt lépe odůvodnit.

Volf podle obžaloby mimo jiné bez souhlasu zastupitelstva poskytl dotaci 40 milionů korun zimnímu stadiónu, který nebyl v majetku města. Údajně také bez řádné soutěže prosadil nákup luxusního Audi A8.

Soud bude znovu řešit i vinu bývalého jednatele Sportovních areálů města Kladno (SAMK) Václava Přibyla, jenž byl potrestán za porušení povinnosti při správě cizího majetku. Společnost SAMK založilo město a jejím prostřednictvím stadión peníze dostal. Přibylovi soudy původně vyměřily roční vězení se stejně dlouhou zkušební lhůtou.

Nejvyšší soud zrušil rozsudek odvolacího Krajského soudu v Praze i Okresního soudu v Kladně na základě dovolání obou mužů a nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Zatímco Přibyl s Volfem zpochybňovali důkazy, žalobkyně naopak považovala uložené tresty za nepřiměřeně nízké.

Podle trestního senátu NS s předsedkyní Blankou Roušalovou mají obě strany svůj díl pravdy a rozsudek kladenského soudu nemůže z mnoha důvodů obstát. "Rozsudek je těžko přezkoumatelný. Obsahuje značné rozpory, vlastní právní hodnocení je velmi kusé. Soud založil svůj výrok o vině na zjištěních, jež nemají oporu v provedených důkazech," uvedla Roušalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám