Hlavní obsah

Topolánek letěl do Vídně na fotbal vládním speciálem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Mirek Topolánek (ODS) odletěl v neděli v podvečer vládním speciálem z kbelského letiště v Praze do Vídně na finálový zápas mistrovství Evropy ve fotbale. Ve svém zpravodajství to uvedla televize Nova, podle níž Topolánkův let vadí opozičním politikům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mirek Topolánek

Článek

"Je to pokračování takových úletů, výletů Mirka Topolánka. Zápas Německo - Španělsko v zájmu státu určitě není," řekl Nově místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Opačný názor má ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL). "Je v zájmu mezinárodní politiky státu, aby předseda vlády se při podobných příležitostech mohl setkat s jinými státníky," prohlásil Kalousek. "Vláda o tom jednala, vláda to jednomyslně odhlasovala," konstatoval.

Kalouskovo tvrzení ovšem nepotvrdila ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny Džamila Stehlíková. "Nebylo to předmětem jednání ani na vládě, takže já o tom nic nevím." řekla Nově Stehlíková.

Podle Novy Topolánek podobný způsob dopravy na sportovní akci naposledy zvolil před dvěma týdny; tehdy letěl ze schůze Poslanecké sněmovny v Praze vládním vrtulníkem do Ostravy na atletický mítink Zlatá tretra.

Topolánkovy přesuny jsou často terčem kritiky

Kvůli údajnému zneužití vládní letky Topolánek čelil kritice již loni; média mu společně s opozicí vyčítala, že před cestou z oficiální návštěvy Bulharska nechal letadlo přistát v Innsbrucku, aby si přes víkend mohl zalyžovat.

Letos v únoru zase Topolánek kvůli sportu spěchal z Prahy autem s vypnutým majáčkem na tenisový zápas mezi Českem a Slovenskem v Brně. Premiér poté uvedl, že jeho auto jelo průměrnou rychlostí 150 kilometrů v hodině, na což má jeho ochranka právo. Konstatoval, že chvílemi jeho auto použilo maják, a on se omlouvá za to, že majáček nebyl zapnut po celou dobu jízdy.

Anketa

Je podle vás účast premiéra na finále fotbalového ME v zájmu státu?
Ano
7,6 %
Ne
92,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27375 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám