Hlavní obsah

Stovky účastníků streetparty pochodovaly Brnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Hudbou, tancem a různými hrami se bavilo v parku kolem brněnské Janáčkova divadla asi pět stovek účastníků pouličního festivalu alternativní kultury ProtestFest. Večer se stovky lidí vydaly na pochod centrem, doprovázel je kordon policistů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Pouliční festival má mimo jiné poukázat na klimatické změny.

Článek

Policisté zatím nemuseli řešit žádný vážný problém. "Budeme muset odklánět dopravu," řekla mluvčí strážníků. Účastníci protestu vyrazili z Malinovského náměstí kolem nádraží a haly Rondo do parku v odlehlejších Pisárkách, kde se koná afterparty. 

Pouliční festival je letos věnovaný problému globálního oteplování. "Ač je problém klimatických změn celosvětově jedním z největších témat, v Česku je pořád na okraji zájmu," řekla novinářům jedna z pořadatelek Katarína Potfajová. Organizátoři chtěli lidem představit různé pohledy na globální oteplování.

„Přišli jsme upozornit na to, že naše planeta je v ohrožení, lidé s tím musí něco udělat,“ řekla jedna z účastnic setkání k mottu celé akce, které znělo „Tato planeta nemá únikový východ“.  „No a samozřejmě že se i pobavíme, potkáme s přáteli,“ dodala.   

Kvůli tématu festivalu se pořadatelé rozhodli pro konkrétní ekologická opatření. "Například při streetparty budou pro návštěvníky k dispozici speciální popelnice na tříděný odpad," uvedl aktivista Dušan Rosenbaum. 

Reklama

Výběr článků

Načítám