Hlavní obsah

Vláda odmítla řešit výrok soudu ve sporu Vesecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vláda zatím nebude diskutovat o odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Podle premiéra Mirka Topolánka část vlády míní, že by kabinet do občanskoprávního sporu vůbec neměl zasahovat, část si myslí opak.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mirek Topolánek

Článek

Soud minutý čtvrtek rozhodl ve sporu justičních činitelů a Marie Benešové ohledně jejího výroku o justiční mafii v Česku. Z vyjádření soudce vyplynulo, že schůze činitelů ke kauze Čunek nebyly obvyklé.

"Jedna skupina vlády říká, že občanskoprávní spory fyzických osob proti sobě nás nemají zajímat, druhá skupina říká, že bychom po ukončení ho měli minimálně reflektovat tím, že se o něm budeme bavit," řekl premiér Mirek Topolánek. Žádný z členů vlády podle něj požadavek na odvolání Vesecké nevznesl.

Část vlády, především Strana zelených, požadovala, aby kabinet v pondělí mluvil o případném odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké, která se schůzek také účastnila. Část vlády to ale odmítla.

Již ve čtvrtek předsedkyně poslanců SZ Kateřina Jacques uvedla, že by Vesecká měla být odvolána. „Já myslím, že by měla vláda na svém nejbližším zasedání toto téma projednat a podle mého osobního názoru by Renata Vesecká odvolána z funkce v této souvislosti být měla,“ uvedla.

ČSSD chtěla diskuzi o verdiktu NS zařadit minulý týden do programu jednání Sněmovny, ODS, KDU-ČSL a Strana zelených ale návrh vetovaly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám