Hlavní obsah

Jihomoravská ODS volila na parkovišti

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUSTOPEČE

Nečekaný obrat doznalo sobotní jednání jihomoravské ODS v Hotelu Centro v Hustopečích na Břeclavsku. V době, kdy účastníci jednání rozhodovali o sestavě do krajských voleb, rozhodl se neznámý anonym do programu vstoupit výhrůžkami týkající se údajné bomby.

Foto: Milan Vojtek, Právo

ODS jedná na parkovišti před hotelem.

Článek

„Omlouváme se, ale musíme všichni hned opustit hotel,“ vstoupil mezi novináře čekající na opožděnou tiskovku číšník. Vzápětí souhlasným úsměvem odpověděl na dotaz, zda je důvodem nečekaného opatření anonymní hrozba bombou. Před hotel tak museli všichni. Zatímco zaměstnanci, kuchaři i číšníci přešlapovali na chodníku, členové ODS se rozhodli pokračovat ve volebním jednání přímo na parkovišti. Do boje o post hejtmana pak vyslali jako svou jedníčku současného náměstka hejtmana Milana Venclíka.

„Já doufám, že to byl jenom žert a nic vážného. Je otázkou, zda to byla opravdu jen legrace, nebo zlá vůle,“ komentoval Venclík nucené přestěhování konference. Okolí se přitom bavilo spekulacemi o pohnutkách anonyma. Mohlo prý jít také o pokračování neshod v ODS na Břeclavsku, politickém boji či o přehnanou reakci nějakého nespokojence na volbu prezidenta.

Policisté podle operačního důstojníka břeclavské policie dostali zprávu o údajné bombě v 11.42 hodin a provedli standardní opatření. Policejní specialisté i psovod se psem komplex prohledali s obligátním negativním výsledkem. Hodinu po poledni svou práci skončili. Po autorovi zprávy pátrají. V případě zjištění mu hrozí trestní stíhání a náhrada škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám