Hlavní obsah

Vendelín Čtvrtek by mohl mít rodinu už příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První rodinu, která by mohla adoptovat dítě nalezené v popelnici Vendelína Čtvrtka, osloví sociální pracovníci už na počátku příštího týdne. V pátek to uvedl asistent pražského radního Jiřího Janečka Miroslav Šmíd. Rodina bude mít na rozhodnutí jeden měsíc, odvést si chlapce domů ale může ještě ten den. Pokud nebude mít o Vendelína zájem, osloví magistrát další ze čtyř předem vybraných párů.

Článek

Vendelín, kterého našel 13. prosince v kontejneru v Praze 4 bezdomovec Miroslav Szamszeli, je v současné době v kojeneckém ústavu. Tam byl převezen po propuštění z nemocnice.

Protože není známo, kdo jsou Vendelínovi rodiče, musí sociální pracovníci adoptivní rodiče připravit i na nečekaný vývoj nebo případné zdravotní komplikace dítěte. Úředníci proto zájemce vybírali hlavně podle toho, zda jsou ochotni přijmout i dítě, o jehož minulosti nic nevědí. Obvykle hledá náhradní rodiče úřad v kraji, kde bylo dítě nalezeno.

Ode dne nalezení běží dvouměsíční lhůta, v které se k Vendelínovi mohou přihlásit jeho biologičtí rodiče. Po jejím uplynutí může být chlapec předán k adopci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám