Hlavní obsah

Vánoce mají být mrazivé, ale v nížinách bez sněhu

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní vánoce by podle předpovědi Meteopressu měly být mrazivé, ale v nížinách bez sněhu. Pokud se předpověď vyplní, bude to druhý mrazivý Štědrý den od roku 2000.

Foto: Hazir Reka, Reuters

Letošní vánoce by měly být v znamení mrazu.

Článek

„Na Štědrý den a celé vánoční svátky očekáváme ranní teploty –2 až –8 st. a přes den kolem –4 stupňů. Sníh ale bude pouze na horách,“ řekla Právu v pondělí Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Dodala, že poslední sněžení do Vánoc by mělo přijít již tuto středu, kdy i v Praze by mohlo napadnout až pět centimetrů sněhu, na horách pak 15 cm.

Od středy se začne ochlazovat, ranní teploty klesnou až na –3 a odpolední budou v rozmezí 1 až 5 st.

Mrazivé počasí vydrží až do víkendu

Ve čtvrtek by také ještě mohla nějaká ta sněhová vločka v nížinách spadnout, na horách napadne až deset centimetrů. Ranní teploty klesnou na –2 až –6 st., ojediněle i na –10, odpolední budou v rozmezí –1 až +3 st. V podstatě stejný ráz počasí bude od pátku do neděle, kdy denní teploty ještě poklesnou na –3 až +1 st.

Meteopress v pondělí vydal i dlouhodobou předpověď počasí na třicet dní. Z ní vyplývá, že celé období bude teplotně podprůměrné.

obdobícharakter počasí
Od 10. do 20. prosincezataženo až oblačno, sněžení, ranní teploty –2 až –6, ojediněle –10, odpolední –4 až +2.
Od 21. do 31. prosincezpočátku v nížinách zataženo nízkou oblačností, na horách polojasno, po vánočních svátcích více oblačnosti a sněžení. Ranní teploty –2 až –8, odpolední 0 až –5 st.
Od 1. do 10. lednaoblačno, na horách sněžení, ranní teploty –2 až –7 st., odpoledne –4 až + 2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám