Hlavní obsah

Topolánek představil "PPP" - pět premiérských priorit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Mirek Topolánek (ODS) v pondělí představil pět priorit, které hodlá ve funkci prosazovat. Kromě brožurek, které témata rozebírají, dostali novináři i speciálně vyrobené čokoládky, které mají značku Stop dluhům a název Zdravé veřejné finance. Dalšími prioritami jsou moderní a efektivní stát, bezpečný občan v bezpečném státě, odstranění bariér a podpora vědy a vzdělanosti.

Článek

Priority vypracoval na základě průzkumu, který si vláda nechala udělat mezi obyvateli.

"Je to pět premiérských priorit, takzvané PPP," řekl Topolánek na tiskové konferenci. Kampaň nazvanou Změny pro budoucnost odstartoval před Strakovou akademií - s hosteskami zapózoval u mikrobusu polepeného slogany a stylizovanými dopravními značkami symbolizujícími "PPP".

Pracovníci úřadu vlády rozdali brožurky podrobněji rozebírající Topolánkova témata a čokoládky se značkou Stop dluhům a heslem Zdravé veřejné finance. Mikrobus poté odjel s premiérskou kolonou do Plzeňského kraje, kde má předseda vlády o svém programu mluvit s politiky a občany.

Podle Topolánka jsou lidé na změny připraveni a nebojí se jich

Společně s pěti prioritami představil Topolánek průzkum mapující názory české veřejnosti na vládní reformu veřejných financí. Průzkum podle ministerského předsedy ukázal, že lidé jsou na změny připraveni a většina se jich nebojí.

Premiérské priority podle Topolánka vycházejí z deseti hlavních bodů programového prohlášení vlády a 190 konkrétních projektů, které tento společný dokument ODS, lidovců a zelených obsahuje.

Topolánek uvedl, že se rozhodl pětici základních témat více propagovat a vysvětlovat. Zdůraznil, že nejde o témata ODS ani jiné vládní strany. "Jsou to priority striktně koaliční," uvedl.

Není PPP jako PPP

Ne všichni členové koaliční vlády ale přesně věděli, v čem Topolánkova iniciativa spočívá. Například lidovecký vicepremiér Jiří Čunek v první chvíli myslel, že se ho novináři ptají na projekty veřejného a soukromého sektoru, z anglického názvu Public Private Partnership označované také jako PPP.

Reklama

Související témata:

Související články

Schváleno, reforma prošla

Vládní reforma veřejných financí začne téměř jistě od ledna 2008 platit. Koaliční poslanci v úterý ve Sněmovně po peripetiích našli dostatek hlasů k její...

Výběr článků

Načítám