Hlavní obsah

Říjen bude studený a deštivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Babí léto, které by trvalo alespoň pár dní, v září nepřišlo a říjen už to nenapraví. Bude teplotně podprůměrné, srážek naopak bude více než je obvyklé. Spolu se zářím tak podle všeho ukončí řadu posledních 12 teplotně nadprůměrných měsíců.

Článek

První říjnový týden bude zřejmě v tomto roce posledním obdobím s teplým počasím. V pondělí budou teploty až 21 stupňů a obloha bude jasná. Pak se situace bude už jen horšit. Vyjasní se opět v sobotu, teploty ale už nepřekročí 20 stupňů. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

"Teploty se budou pohybovat od osmi do jednadvaceti stupňů a kromě tradičních podzimních ranních mlh nás čeká pěkné počasí jen s občasnými srážkami," řekla o počasí na začátku týdne Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Ve druhé polovině týdne bude spíš zataženo.

Vyjasní se opět o víkendu, teploty před den budou 14 až 20 stupňů, v noci mezi šesti až dvanácti stupni. Postupně ale na konci první dekády klesnou až na deset až 16 stupňů.

Déšť a sychravo

Od 11. do 20. října by mělo být zpočátku oblačno až zataženo, občas s deštěm nebo s přeháňkami, postupně oblačno až polojasno a srážky už jen místy. Noční teploty budou mezi osmi až dvěma stupni Celsia, nejvyšší denní už jen devět až 15 stupňů Celsia.

Na konci měsíce by mělo být polojasno, po ránu už bude typicky podzimní počasí, mlhy a nízká oblačnost. Postupně se zatáhne, přeháňky mohou být na horách i sněhové. Noční teploty se mají pohybovat mezi pěti až minus jedním stupněm Celsia, nejvyšší denní budou sedm až 13 stupňů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chladno a déšť vydrží až do víkendu

Zatímco o víkendu a na začátku pracovního týdne bylo počasí teplé a slunečné, od úterý se začne citelně ochlazovat a obloha se zatáhne. Může za to zvlněná...

Vichřice v jižních Čechách vyvracela stromy

Meteorologové v pátek varovali před silnými dešti a možným zvyšováním hladin řek. Varování platí do sobotního odpoledne pro Karlovarský a Ústecký kraj. Déšť...

Výběr článků

Načítám