Hlavní obsah

Při likvidaci drůbeže omylem zabili ženě papouška

Právo, ner
TISOVÁ

Sotva skončili odborníci v Tisové na Orlickoústecku s likvidací krocanů na farmě, začali s vybíjením drůbeže v domácnostech. Mezi prvními veterinářům otevřela šedesátiletá žena. Prozradila, že má doma papouška. Veterinář jej injekcí utratil. Domácí mazlíček ale zemřel zbytečně. Situaci ještě v pátek přijel napravit ministr zemědělství Petr Gandalovič. Majitelce přivezl novou korelu.

Foto: Profimedia.cz

Důchodkyně s papouškem, který nahradil toho zabitého

Článek

"Dvacet let jsem ho měla, byl moje jediné potěšení," si se slzami v očích stěžovala důchodkyně, která se marně věšela na ruku muže se smrtící injekcí.

Práce krajské veterinární správy v terénu v pátek řídil Radek Axman, který pak Právu přiznal, že papoušek zemřel naprosto zbytečně. "Došlo k chybě pracovníků pohotovostního střediska. Okamžitě, jak jsem to zjistil, zařídil jsem, aby se to nemohlo víckrát opakovat. Cítíme morální povinnost ženě škodu nahradit," řekl Právu Axman.

Předběhl jej však ministr zemědělství Petr Gandalovič. Když se od novinářů dozvěděl, že došlo k tak absurdní události, nechal jí koupit nového papouška. Osobně jí ho pak do Tisové přivezl a s omluvou předal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám