Hlavní obsah

ČSSD si to v brožurce vyřídila s Topolánkovou vládou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vláda skandálů, omylů, vulgarity a tmářství. Tak ohodnotila uplynulých 100 dní činnosti kabinetu premiéra Mirka Topolánka (ODS) brožura, kterou vydali sociální demokraté. V Lidovém domě ji v pondělí představil šéf ČSSD Jiří Paroubek. Ten zároveň Topolánka vyzval k duelu v pořadu České televize Otázky Václava Moravce, kde by měl premiér s Paroubkem diskutoval o vládní reformě.

Článek

"Kromě čistek tato vláda neudělala nic," tvrdil Paroubek. Po vládní reformě lídr nejsilnější opoziční strany očekává, že klesne průměrná reálná mzda. Místopředseda poslaneckého klubu David Rath hovořil o "všudypřítomném podezření z korupce", zejména na ministerstvu zdravotnictví.

Brožurka shrnuje problematické výroky a gesta premiéra, události spojené s obviněním vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL) pro podezření z korupce a personální změny na ministerstvech a v čele tajných služeb. ČSSD v ní kritizuje vládní reformu a vládní zahraniční politiku, privatizaci nemocnic či privatizaci státních akcií v energetické společnosti ČEZ.

Na závěr je připojen takzvaný audit předvolební Smlouvy ODS s občany, ve kterém sociální demokraté vypočítávají, co všechno občanští demokraté občanům slibovali, a tvrdí, že sliby vesměs neplní. ČSSD tvrdí, že vláda chystanou reformou zhorší životní úroveň 95 procent občanů.

Čtyřiadvacetistránková brožura je vytištěna na křídovém papíře. Doplňují ji barevné ilustrace. Vychází nákladem 10 000 výtisků a zájemcům je k dispozici zdarma. ČSSD ji bude rozšiřovat na mítincích s občany a prostřednictvím svých krajských organizací po celé republice. Doručí ji také knihovnám a vysokým školám.

ČSSD také nabízí brožuru volně ke stažení na svých stránkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám