Hlavní obsah

Tisíce domácností v Prostějově bez proudu po požáru trafostanice

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Tisíce rodin v Prostějově se pět minut před osmnáctou hodinou ocitlo bez proudu v důsledku požáru trafostanice v nejlidnatějším sídlišti Svobody v Prostějově. "Na místě je celá jednotka hasičů s potřebným vybavením, na likvidaci požáru se intenzívně pracuje," řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Prostějově Jiří Vrba.

Foto: Petr Hejna

kapela Kvintet

Článek

Požár vyřadil v prvních okamžicích z provozu podstatnou část rozvodné sítě celého padesátitisícového města. V naprosté tmě se ocitlo i centrum, nesvítily pouliční lampy ani hodiny na radniční věži uprostřed náměstí T. G: Masaryka. "Na dvě vteřiny, než nám naskočil náhradní agregát, jsme se potmě ocitli i my," informoval Jiří Vrba. "Na domech s prodejnami začaly v centru blikat desítky alarmů a ze všech stran se ozývalo houkání výstražných systémů v zaparkovaných automobilech. Do toho se kolem nás přehnalo několik houkajících a blikajících hasičských vozidel, takže to vypadalo děsivě jako v nějakém hororu," řekla obyvatelka cenra města.

Pracovníci energetických závodů začali postupně přepojovat vedení, takže kolem půl sedmé večer se již některé ulice a čtvrti opět rozsvítily. "Jak dlouho bude likvidace požáru trvat, to si v tuto chvíli netroufám odhadnout. Všechno v trafostanici je pod proudem, musí se postupovat velmi opatrně," informoval operační důstojník hasičského sboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám