Hlavní obsah

O odvolání Husáka intenzivně přemýšlím, řekl Langer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr vnitra Ivan Langer (ODS) řekl ve čtvrtečním Pressklubu Frekvence 1, že intenzivně přemýšlí o odvolání policejního prezidenta Vladislava Husáka. Odmítl potvrdit nebo vyvrátit informaci, že tak má učinit již v pátek. Zopakoval však, že Husákova kauza se negativně dotýká celé policie.

Článek

Podle Langera je situace velmi vážná. "Ten tlak je tak velký, že nás blokuje při standardním výkonu práce," řekl ministr, který si jinak spolupráci s Husákem pochvaloval s tím, že se osvědčila.

O Husákově setrvání ve funkci má Langer s policejním prezidentem hovořit v pátek. Husák ve čtvrtek naznačil, že by mohl rezignovat. Podle něj to buď rozhodne Langer, nebo to učiní sám. [celá zpráva]

Inspekce ministra vnitra prověřuje Husákovu roli v kauze biolíh či únik utajované informace týkající se jistého ruského agenta. Šetří také, do jaké míry jsou problematické jeho údajně důvěrné vztahy s bývalou pracovnicí sekretariátu ministerstva vnitra Jitkou Mitiskovou.

Langer řekl, že zatím žádné výsledky nedostal. Husák si myslí, že v pozadí afér by mohl někdo stát: "Když koukáte na to, jak se to zvláštně časuje, tak mně nepřijde tohle celé jako náhoda."

Kdyby ministr policejního prezidenta odvolal, řízením policie by byl pověřen některý z Husákových zástupců: náměstek pro trestní řízení František Snopek, náměstek pro uniformovanou policii Jan Brázda, náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Pavel Bouberle nebo náměstek Oldřich Martinů.

Reklama

Související témata:

Související články

Langer: Husák ve funkci zatím zůstává

Inspekce ministra vnitra už začala prověřovat nová podezření kolem policejního prezidenta Vladislava Husáka, o kterých v pátek informovalo Právo. Policejní...

Husák naznačil, že uvažuje o rezignaci

Policejní prezident Vladislav Husák na čtvrtečním jednání bezpečnostního výboru Sněmovny řekl, že je ochoten uvažovat o tom, že odstoupí. Buď to rozhodne...

Výběr článků

Načítám