Hlavní obsah

Ústí chce doplnit vyhlášku o vykázání prostituce

– ÚSTÍ N.L.

Radnice Ústí nad Labem plánuje doplnění vyhlášky, kterou chtělo vykázat prostituci za zavřené dveře. Chtěla by omezit žebrání a pití alkoholu na veřejnosti. Část zmiňující prostituci ve čtvrtek potvrdil Ústavní soud (ÚS).

Článek

"Chceme dopracovat vyhlášku, ve které ve čtvrtek Ústavní soud nechal našemu městu možnost omezit prostituci. Prostituce totiž už město netrápí tolik jako žebrání či pití alkoholu na veřejnosti, které soud z vyhlášky odstranil," řekl v pátek novinářům primátor Ústí nad Labem Jan Kubata (ODS) s tím, že po hygienicích bude požadovat, aby se v souladu s usnesením soudu zabývali hlukem.

Podle Kubaty město vyhlášku dopracuje tak jako jinou, která se zabývá venčením psů. V ní je přesně ulici od ulice specifikováno, kde psi volně pobíhat smí, a kde ne. Podobně to chce město udělat i s žebráním nebo pitím alkoholu na veřejnosti.

Jinak chce město postupovat v problematice hluku. Ústavní soud podle Kubaty jasně řekl, že tento problém mají řešit příslušné státní instituce.

Ústavního soudu (ÚS) svým rozhodnutím potvrdil pravomoc měst a obcí zakázat nabízení sexuálních služeb na veřejných prostranstvíc.  [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám