Hlavní obsah

Paroubka za předsedu chtějí všechny krajské organizace ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC/PRAHA

Stranické organizace ČSSD na Olomoucku a ve Středočeském kraji v sobotu rozhodly, že chtějí, aby byl předsedou strany opět zvolen Jiří Paroubek. Podobné rozhodnutí už dříve učinily ostatní kraje. Nikde nenavrhli členové za předsedu jiné jméno. Sjezd ČSSD bude v březnu.

Článek

Paroubek tak bude jediný kandidát. Původně se spekulovalo, že by se proti němu mohl postavit nynější místopředseda Zdeněk Škromach, ten ale oznámil, že kandidovat nebude a podpoří Paroubka. V čele strany by Škromacha rád viděl například expremiér Miloš Zeman.

V Olomouckém i Středočeském kraji byla pro Paroubka drtivá většina účastníků. A to i přesto, že se Paroubkovi nepodařilo stranu dovést k jedinému vítězství ve volbách. Právě úspěch ve volbách ale Paroubek při projevech ke členům nejčastěji připomínal.

"Pro Jiřího Paroubka jako kandidáta na předsedu ČSSD se vyslovilo 81 z 98 hlasujících," řekla asistentka předsedy olomoucké organizace Marta Fišerová.

Za statutárního místopředsedu ČSSD navrhli účastníci krajské konference Bohuslava Sobotku. Na postech místopředsedů by rádi viděli Zdeňka Škromacha, Petra Víchu a Miloslava Vlčka. Poslendě jmenovaný, předseda Poslanecké sněmovny, byl také znovu zvolen předsedou krajské organizace.

Od středočeských socialistů dostal nynější šéf 86 hlasů z 94. Na místopředsedy strany nominovali exministry Bohuslava Sobotku a Milana Urbana.

Reklama

Výběr článků

Načítám