Hlavní obsah

Senátní výbor podpořil žádost Čunka o zbavení imunity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Senátní imunitní výbor doporučil vydat vícepremiéra, senátora, ministra pro místní rozvoj a předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka k trestnímu stíhání. Konečné slovo bude mít Senát jako celek na schůzi, která se uskuteční zřejmě za dva týdny. Čunek ve středu opět zopakoval, že chce být zbaven imunity, aby mohl prokázat svou nevinu.

Článek

Policie Čunka viní, že v roce 2002 vzal úplatek od realitní společnosti HB Real ve výši půl miliónu korun. Čunek tak zopakoval svoje týden staré vyjádření, že chce prokázat svoji nevinu. "Všechno je to nesmysl," řekl Právu Čunek s tím, že o údajném půlmiliónovém úplatku, kvůli kterému ho policie vyšetřuje, nic neví.

Domnívá se ale, že všechna obvinění pocházejí od jeho bývalé sekretářky Marcely Urbanové. Ta ho dříve obvinila ze sexuálního obtěžování. To Čunek odmítl a na ženu podal trestní oznámení. K jeho domněnce prý přispělo, že policie disponuje fotokopiemi dokumentů z jeho kanceláře.

V kuloárech se také objevila informace, že Urbanová má i nahrávky, které Čunka z korupce usvědčují.

Půl miliónu za obecní byty

Jiří Čunek je obviněn, že vzal od společnosti HB Real půlmiliónový úplatek. Právě jeho bývalá sekretářka policii řekla, že byla přímým svědkem předání úplatku.

Policie zjistila, že firma vybrala jeden den 499 000 Kč ze svých účtů a o několik dnů později si Čunek uložil na svůj osobní účet 497 tisíc korun. Podle něj se však jedná o jeho celoživotní úspory určené na stavbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Promlčení v Čunkově kauze nehrozí

V kauze senátora Jiřího Čunka nehrozí nebezpečí prodlení. Shodli se na tom experti, které oslovilo Právo. Média dosud mylně informovala, že případ, v němž...

Výběr článků

Načítám