Hlavní obsah

Mrazy nepřicházejí ani se začátkem prosince

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Přestože už za méně než měsíc vstoupíme do roku 2007, pořádné mrazy jsme letos ještě nezažili. Na sobotní večer meteorologové hlásí převážně zataženo a mlhavo s ojedinělým mrholením. V neděli bude situace obdobná.

Článek

V sobotu k nám bude nadále proudit teplý vzduch od jihozápadu. Na horách by na rozdíl od nížin mělo svítit sluníčko. Nejvyšší teploty se budou pohybovat ode dvou do šesti stupňů, na horách v Čechách kolem pěti stupňů, na Moravě a ve Slezsku kolem nuly.

V noci na neděli se ochladí, důvodem je přechod studené fronty ze západní Evropy přes naše území k jihovýchodu. V neděli bude stejně jako v sobotu obloha zatažená, místy se objeví mlhy a mrholení. Nevyšší teploty dosáhnou čtyřech až osmi stupňů. V Jeseníkách a Beskydech bude zpočátku polojasno, v tisíci metrech se rtuť teploměru bude pohybovat kolem čtyřech stupňů.

Začátkem příštího týdne bude polojasno místy s přeháňkami. Mělo by se také znovu oteplit, v úterý by průměrná teplota mohla dosáhnout až 11 stupňů.

Reklama

Související témata:

Související články

Inverzní počasí potrvá do konce týdne

Inverzní počasí, kdy v nížinách je zataženo a na horách naopak svítí sluníčko, bude nejméně do konce tohoto týdne. Právu to řekl ve středu Vladimír Seifert...

Podzim je nejteplejší za posledních 45 let

To, co si všichni myslí o letošním podzimu, teď potvrdili meteorologové. Podzim je v Česku nejteplejší od roku 1961. Průměrná teplota za září, říjen a listopad...

Výběr článků

Načítám