Hlavní obsah

Ženě přezdívali skunk kvůli její vadě. Teď je z ní modelka

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důkazem, že i z vady na kráse se dá udělat přednost, je jednadvacetiletá Rebecca Heckardová. Ta trpí poruchou pigmentace, a navíc zdědila pruh bílých vlasů, kvůli kterému jí okolí přezdívalo skunk. Po dlouhých maskovacích pokusech se ale rozhodla ukázat světu svou přirozenou krásu, a právě díky ní začíná dobývat svět modelingu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kdysi jí přezdívali skunk, teď je z ní nadějná modelkaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Rebecca Heckardová se již od narození potýká s vadou pigmentu. K tomu se přidal ještě genetický rys, který doprovází její rodinu již po čtyři generace, a to bílý pruh vlasů uprostřed hlavy, který zasahuje i do čela. Právě díky němu jí v minulosti ostatní děti přezdívaly skunk pro jeho charakteristické černobílé zabarvení.

V pubertě se proto svá bílá místa bez pigmentu snažila maskovat hnědou rtěnkou a o ukázání v bikinách se jí ani nezdálo. S věkem však dospěla k rozhodnutí, že  se nemůže celý život schovávat, a na popud přátel vyjela na dovolenou, kde ukázala své tělo v plavkách. Okolí reagovalo povzbudivě, a navíc si jí všimli z lidé z modelingové agentury.

V současnosti se Rebecca snaží šířit povědomí o lidech s podobnými vadami a fotí jednu módní story za druhou.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Heckardová

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Heckardová

Díky nemoci supermodelkou

Podobným příběhem si prošla i nyní úspěšná modelka Winnie Harlowová. Ta byla kvůli své nemoci vitiligo, která je spojená rovněž s poruchou pigmentace, jako malá často terčem posměchu i šikany. Navzdory tomu se však přihlásila do soutěže Amerika hledá topmodelku. Tu sice nevyhrála, ale díky ní získala mnoho kontraktů s velkými firmami, které ji dostaly až na vrchol světa modelingu. Dnes chodí přehlídky světově uznávaných návrhářů a je hvězdou kampaní značek, jako je Diesel, Desigual nebo Nike.

Foto: Profimedia.cz

Winnie Harlowová v kampani na Disigual.

Foto: Profimedia.cz

Winnie Harlowová v Cannes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám