Hlavní obsah

Záchranáři v USA mají kyslíkové masky i pro zvířata

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

Američtí záchranáři na Floridě nakupují pro zvířata zvláštní kyslíkové masky. Prozatím je poskytují při požárech kočkám, psům a také křečkům. Stejně jako lidi, tak zvířata ochraňují před vdechováním jedovatých zplodin. Každá maska přijde v přepočtu na devatenáct set korun.

Foto: archiv autora

Gérard Philipe a Gina Lollobrigida v kostýmní komedii Fanfán Tulipán.

Článek

Šéf floridských hasičů Terry Schenk prozradil, že ho možnost používat kyslíkové masky i pro zvířata napadla poté, co v televizi viděl záběry záchranářů, kteří se pokoušeli oživit popáleného psa.

"Když jsou zvířata ve stresu, tak se před námi skrývají. Protože jsou malá, kouř na ně působí daleko více a hůře, než na lidi. S naší špičkovou technikou nyní pomůžeme i jim," uvedl nadporučík požárníků John Rogers.

Masky sehnali díky veterináři

"Vzhledem k tomu, že dodavatel prodává masky pouze veterinářům, kteří je užívají při operacích zvířete, museli jsme náš problém vyřešit přes místního veterináře, který pro nás masky objednal," popsal obtíže se získáváním masek Rogers.

Hasiči budou používat masky především při pomoci zvířatům ohroženým kouřem, budou jim ale sloužit také při záchranných akcích zvířat ve vodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám